Σελίδες


Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Με το αυτί "πιάνουν" οι γυναίκες τις αντίζηλές τους


Με μόνο το άκουσμα της φωνής άλλων γυναικών, οι γυναίκες φαίνεται πως είναι ικανές να ξεχωρίσουν πότε το φλερτ στο σύντροφό τους γίνεται απειλητικό και ποιες από αυτές τις γυναίκες θα μπορούσαν να αποτελέσουν πραγματική απειλή για τη σχέση τους.

Σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε υπό τον ανθρωπολόγο Ντέιβιντ Πουτς, του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, έδειξε ότι οι γυναίκες μπορούν να προβλέψουν ποιες φωνές είναι πιο γοητευτικές στα αυτιά των ανδρών, άρα εν δυνάμει πιο "απειλητικές" για τις ίδιες.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές έβαλαν άνδρες και γυναίκες να ακούσουν ηχογραφήσεις διαφόρων γυναικείων φωνών και να τις αξιολογήσουν ανάλογα με το πόσο γοητευτικές τις έβρισκαν.

Πρώτα επέλεξαν οι άνδρες τις γυναικείες φωνές που προτιμούσαν, με το σκεπτικό ότι επέλεγαν μια γυναίκα από τη φωνή της για ένα νυχτερινό ραντεβού.

Στη συνέχεια, αποδείχτηκε ότι οι γυναίκες, που άκουσαν τις ίδιες φωνές, ήταν σε θέση να προβλέψουν ποιες φωνές είχαν προτιμήσει οι άνδρες!

"Η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν φωνητικά χαρακτηριστικά για να εντοπίσουν τη δυνητική απειλή από ανταγωνίστριές τους", δήλωσε ο Πουτς, ο οποίος πρόσθεσε ότι η νέα μελέτη ρίχνει φως στο πώς οι άνδρες επιλέγουν μια υποψήφια σύντροφο, αλλά και στο πώς οι γυναίκες "πιάνουν στον αέρα" τις ισχυρότερες ανταγωνίστριές τους.

Από εξελικτική άποψη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια ψιλή γυναικεία φωνή, που υποδηλώνει νεανικότητα και γονιμότητα, έλκει ιδιαίτερα τους άνδρες, ενώ αντίθετα μια βαθιά ανδρική φωνή που εκπέμπει κυριαρχία, αρέσει στις γυναίκες.

Η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Personality and Individual Differences" .

ΠΟ ΠΑΛΙΟΙ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΚΟΥΦΕΣ ΚΑΤΙ ΞΕΡΑΝΕ