Σελίδες


Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Λάστα Αρκαδίας: 24ωρη λειτουργία μη επανδρωμένου καφενείου

ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ (Ο ΠΕΤΡΟΣ ) Η ΙΔΕΑ , ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΤΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ , ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ , ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΟΥ



. Εξωτερική Άποψη

....
Σήμανση Εισόδου
Εσωτερικού καφενείου-μουσείου
Αυτοδιαχειριζόμενη κουζινούλα φουλ εξοπλισμένη με ειδικές σημάνσεις σε κάθε ντουλάπι. Προαιρετικό Ταμείο δεξιά


Άρωμα σχολείου στους τοίχους…
Με σήκωμα μίας ασφάλειας στον πίνακα του καφενείου φωταγωγείται η μάλλον ερημωμένη πλατεία του χωριού που βρίσκεται ακριβώς απ’ έξω. Το μέρος ξαφνικά θυμίζει κινηματογραφικό πλατώ.
Οι λεπτομέρειες που δεν φαίνονται είναι η πηγή με το τρεχούμενο νερό λίγο πιο δίπλα από τα πλατάνια, το παραδοσιακό εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη, δίπλα από το καφενείο, καθώς και τα τραπεζάκια πίσω από τα πλατάνια στα οποία ο επισκέπτης μπορεί να κάτσει και να απολαύσει αφ’ υψηλού (1.150 μέτρα) μία υπέροχη θέα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα χωριά Βυτίνα και Νυμφασία Αρκαδίας. Το μεσημέρι ο ίσκιος των πλατανιών είναι αρκετά παχύς για να σε δροσίζει (ανεξαρτήτως καύσωνα), ενώ το βράδυ η ζακέτα είναι άκρως απαραίτητη ακόμα και στην καρδιά του καλοκαιριού.

ΛΙΓΑ ( ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ) ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΣΤΑ

Λάστα Αρκαδίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η Λάστα ή Λάστας είναι ορεινό χωριό του νομού Αρκαδίας. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.060 μέτρων στις πλαγιές του όρους Μαίναλο και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αρκαδίας.
Η Λάστα ανήκει στον δήμο Βυτίνας και σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει 47 κατοίκους. Απέχει 5 χιλιόμετρα από τα Μαγούλιανα και 60 χλμ. από την Τρίπολη Αρκαδίας. Χωματόδρομος οδηγεί στο Αγριδάκι.
Στο χωριό πολλές κατοικίες έχουν εγκαταλειφθεί από τη φυγή των κατοίκων σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και σε περιοχές της Ελλάδας, όπως στα Μαγούλιανα και στη Βυτίνα Αρκαδίας, στην Ηλεία και στην Αθήνα.