Σελίδες


Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ-ΜΕΝΤΙΟΥΜ-ΧΑΡΤΟΡΙΧΤΕΣ ΞΕΜΑΤΙΑΣΤΡΕΣ


Ο άνθρωπος γίνεται δεισιδαίμων όταν χάσει την εμπιστοσύνη στον εαυτόν του (Σοφοκλής).

αρχαία : Δεισιδαίμων < δείδω + δαίμων (αυτός που φοβάται τους θεούς, ευσεβής) δεισιδαίμων -ων -ον αυτός/αυτό που πιστεύει σε δεισιδαιμονίες, σε προλήψεις Δυσδαιμονία 'ατυχία'
Δεν υπάρχει "πρωϊνάδικη" "μεσημεριάτικη" εκπομπή που " σέβεται τον εαυτό της και να μη έχει τον αστρολόγο τον ειδικό μελλοντολόγο κλπ. Γιατι συμβαίνει αυτό όμως; απλά εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο φόβο.
Ο άνθρωπος φοβάται. Και δικαιολογημένα φοβάται, είναι ένα απολύτως λογικό συναίσθημα που βρίσκεται βαθιά μέσα στη φύση του ανθρώπου. Και πως να μη φοβάσαι άλλωστε, όταν όλες οι ισορροπίες στη ζωή μας είναι τόσο λεπτές? Όταν τα πάντα μπορούν να αλλάξουν, και ολόκληρη η ζωή μας μπορεί να έρθει ανάποδα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα?
Είμαστε εύθραυστοι από τη φύση μας, και ζούμε σε ένα σύμπιαν τόσο μεγαλύτερο από ‘μας, που θα ήταν αδύνατον να μπορούμε να το ελέγξουμε. Και αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ο άνθρωπος φοβάται, επειδή ποτέ δεν μπορείς να ελέγξεις πλήρως την εξέλιξη της ζωή σου, το μέλλον σου, και το μέλλον αυτών που αγαπάς. Όσο και να πασχίζεις μια ζωή να φέρεις τη ζωή σου στο επίπεδο που θα ήθελες, μπορεί μια στιγμή να στα διαλύσει όλα.
Φόβος για το μέλλον, φόβος για το άγνωστο, το μετέπειτα, και αίσθημα αδυναμίας στο να ελέγξουμε το τι θα μας συμβεί αύριο, μεθαύριο, ακόμα και μετά τον θάνατό μας. Αυτός ο φόβος, σε συνδυασμό με το άγχος, την ανασφάλεια, την περιέργεια, ακόμα και την αλαζονεία κάποιες φορές, κάνουν δύσκολο το να πει κανείς απλώς «δεν μπορώ να ξέρω». Με ποιο τρόπο μπορεί να μειωθεί ο ανθρώπινος φόβος ; Με πολλούς και ποικίλους τρόπους Μπορεί λέγεται πρόγνωση του μέλλοντος, είτε εξασφάλιση μιας θέσης σε μια μετέπειτα ζωή που λέγεται παράδεισος, είτε αποφυγή αρνητικών συμβάντων στο άμεσο μέλλον μας, εξασφάλιση ευνοϊκής τύχης, κλπ.
Πέρα λοιπόν από τις προλήψεις που έχουν μείνει ως υπολείμματα από παλαιότερες παραδόσεις, ποιος θα κατασκεύαζε μια τελετουργία ή μια πρόληψη, ενημέρωση καθημερινή για τα ζώδια , τους πλανήτες , και για ποιο λόγο? Την απάντηση την ξέρουμε όλοι: το Χρήμα. Εκκλησίες, αστρολόγοι, μάντεις, χαρτορίχτρες, όλοι βγάζουν λεφτά δίνοντας σαν αντάλλαγμα την εύνοια κάποιου θεού, της μοίρας, ή της τύχης. Ο "πελάτης" πρέπει να φύγει με την αίσθηση ότι του δόθηκε η εύνοια κάποιας ανώτερης δύναμης που θα του φέρει θετικά αποτελέσματα στον σκοπό του.
Αν καθίσουμε και ο καθένας μας προσωπικά σκεφτεί ποιες φορές επικαλέστηκε την βοήθεια του θείου των άστρων της μοίρας αλλά ακόμα και των αγαπημένων προσώπων που έχουν πεθάνει , θα διαπιστώσουμε ότι πράγματι αυτό έγινε σε περιστάσεις σχεδόν απελπισίας όταν πράγματι κάτι δεν μπορούσαμε να το ελέγξουμε κάτι που ήταν πάνω από τις δυνατότητες μας αλλά που είχαμε την επιθυμία να μας «πάει καλά». Ακριβώς όπως μας το λέει και ο Σοφοκλής γινόμαστε προληπτικοί η υπερβολικά ευσεβείς απλά όταν χάσουμε την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και την δυνατότητα να επιδράσουμε στο αβέβαιο…
Περνάμε δύσκολους καιρούς από κάθε πλευρά : οικονομική , κοινωνική, πολιτιστική κλπ λογικό επομένως είναι ό άνθρωπος να αισθάνεται περισσότερο ανασφαλής για το αύριο λογικό είναι να δράσουν αυτοί που παίζουν με τις ελπίδες και τις ανασφάλειες των ανθρώπων με αποκλειστικό σκοπό να πλουτίζουνάμεσα είτε έμμεσα (αυξάνοντας ακροαματικότητα τα κανάλια ). Εκμεταλλεύονται κάτι το ανθρώπινο με ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ τρόπο.
ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΚΑΝΕΝΑΣ