Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

 http://www.cinehellas.com/h8opoioi/gynaikes2/liaskou/files/page101_1.jpg

Λιάσκου Χλόη


Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία τεσσάρων ετών ξεκίνησε μαθήματα χορού στη Σχολή Ζουρούδη, όπου φοίτησε μέχρι τα 18 της, παίρνοντας το δίπλωμα της χορεύτριας.

Η κινηματογραφική της καριέρα ξεκίνησε το 1962 σε ηλικία 16 ετών, όταν εμφανίστηκε στην ταινία της Φίνος Φιλμ, Νόμος 4000. Από τότε και ως το 1966 συνεργαζόταν αποκλειστικά με την Φίνος Φιλμ (ο Φίνος επιδιώκε να δένει τους ηθοποιούς με την εταιρία του - κάτι που δεν κατάφερε με την Βουγιουκλάκη).

Το 1971, προσλήφθηκε στο Εθνικό Θέατρο, όπου παρέμεινε 12 χρόνια και έπαιξε σε παραστάσεις όπως: "Ηλέκτρα", "Εκάβη", "Ορέστης", "Τέλος καλό όλα καλά", "Οθέλλος", "Δον Κιχώτης", "Διαστημικά χρυσάνθεμα", "Νταντόν", "Μουσαφιρέοι" κ.ά. Το καλοκαίρι του 1993, για πρώτη φορά πρωταγωνίστησε σε επιθεώρηση στο Δημοτικό Θέατρο Νίκαιας.

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε πολλά θεατρικά έργα και σήριαλ όπως: "Οικογένεια", "Παράλληλοι δρόμοι", "Καλημέρα ζωή", "Τμήμα ηθών" κ.ά. Από το 1970 μέχρι σήμερα συνεργάστηκε πολλές
φορές με διάφορα ραδιοφωνικά κανάλια, συμμετέχοντας σε θεατρικά έργα, κλασικά και μοντέρνα, εκπομπές λόγου ("Ραδιοφωνική βιβλιοθήκη", "Ποιητική ανθολογία" κ.ά.), ενώ το διάστημα 1991-1996, παρουσίαζε στην ΕΡΑ 2, την εκπομπή "Εν αρχής είναι ο έρωτας".

πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

Φιλμογραφία:

1962 ΝΟΜΟΣ 4000
1962
ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΚΡΥΟ
1963
ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ
1963
ΨΕΥΤΡΑ, Η
1964 ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ, ΟΙ
1964
ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΡΑ, Η
1965 ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ
1966 ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ, Ο
1966 ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
1967 ΑΝΤΙΖΗΛΟΙ